30.09.2013

Calatorie in China

 
   Nu de mult timp am revenim pe meleagurile natale dupa o calatorie de neuitat. Inca mai sunt sub influenta evenimentelor ce mi-au bucurat ochii si sufletul; ceva acolo, in interior s-a cuibarit pentru totdeauna, astfel ca acele trairi sunt vii, oricand imi interiorizez atentia.

   Plecasem spre China cu acele cunostinte mai mult sau mai putin adevarate pe care le avem noi, de-aici, poate cu ceva idei preconcepute, dar avea sa ma astepte o surpriza care sa ma faca sa-mi schimb parerile.
   Inima chinezilor este deschisa oaspetilor. Ospitalitatea la ei nu tine de eticheta, nu este scrisa in codul bunelor maniere, ci e adanc inradacinata in suflet.

   Chinezii sunt un popor cald, extrem de primitor. Sunt dornici sa te priveasca (sa te fotografieze), sa te serveasca mereu cu ce cred ei ca au mai bun, sa te asculte vorbindu-ti limba materna sau incercand sa articulezi ceva ce ar semana a chineza. M-am simtit ca acasa printre ei, m-am simtit eu, fara constrangeri, fara inhibitii.

   Cultura chineza te copleseste, cel mai mic lucru este de o maiestrie extraordinara, de o eleganta deosebita.
   Ca sa vizitezi si sa cunosti cu adevarat China iti trebuie mult timp..., este atat de mare si atat de vasta in traditii, atat de complexa si atat de colorata.

   Gradinile traditionale chinezesti sunt deosebit de frumoase, armonia lor incanta deopotriva ochiul si sufletul. Sunt o poezie scrisa printre copaci, roci, ape, lotusi, pesti, flori, sculpturi, picturi, lucrata atat de armonios, incat oricum ti-ai intoarce privirea vei vedea ceva minunat. Nimic nu este pus la intamplare, totul are un rol deosebit in teserea tabloului peisagistic.

   Cateva poze din calatoria noastra prin China aveti in link-ul de mai jos (promit sa mai adaug):
https://www.facebook.com/adayana.decoratiuni/media_set?set=a.442506572536837.1073741829.100003324957305&type=3&uploaded=111
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu